2013.december 30-án délelőtt 33 általános iskolás tanuló 3 korcsoportban indította meg a sakkórákat a hódmezővásárhelyi Városi Könyvtár Olvasótermében, hogy eldöntse a bajnoki helyezéseket! A 8 fordulós egyenként 2x15 perc játékidejű partikat a szülők és kísérők nagyszámban kísérték figyelemmel. 
 
Az elsőként 2009-ben megrendezett, s idén már ötödik alkalommal megtartott versenysorozaton évről-évre több fiatal vesz részt, ami azt bizonyítja, hogy a helyi általános iskolákban a rendszeres sakkoktatásnak köszönhetően, egyre több gyermek ismeri meg, próbálja ki és tanulmányozza a világ legnépszerűbb táblás játékát!
A vásárhelyi iskolák – Szent I., Bethlen G., Liszt F., Kertvárosi, Szőnyi B., Varga T. – 3-5 fővel képviseltette magát, közülük kiemelkedett azonban a Németh László Általános Iskola, aki 8 fős csapattal indult! 
 
A díjakat a Könyvtár biztosította a gyermekek számára, akik emléklapokat, könyveket vehettek át! Egy különdíj is kiosztásra került – egy szép sakk könyv formájában – melyet az a kezdő játékos szerezhetett meg, aki először indult sakkversenyen és a legtöbb pontot gyűjtötte össze a verseny végéig. Ezt a díjat végül Kis Izabella első osztályos tanuló kapta, aki már három hónapja tanulja a sakkjáték rejtelmeit!
 
A verseny házigazdája Daru Éva gyermekkönyvtáros, valamint a verseny lebonyolításában résztvevő Ábrahám Zoltán és Tőkés János sakkoktatók remélik jövőre is megrendezésre kerül a 6.Karácsony Kupa is.
 
Eredmények:
 
I.korcsoport
1.Balázs Benedek (Szőnyi B.)
2.Utasi Zsombor (Szent I.)
3.Németh Kristóf (Kertvárosi)
 
II.korcsoport
1.Pelyva Csaba (Németh L.)
2.Illés Anna ( Liszt F.)
3.Lovászi Szabolcs (Kertvárosi)
 
III.korcsoport
1.Balázs Máté (Varga T.)
2.Kovács Ákos (Bethlen G.)
3.Dawud Savannah Rose (Németh L.)
 
Különdíj:
Kis Izabella (Szőnyi B.)
 

Keresés az oldalonBővített keresés

Támogatás

  • Támogassa Ön is a sakkot!

    Kérjük adója 1 százalékával támogassa idén a Vásárhelyi Pákozdy Ferenc Sakk Sportegyesületet!   Adószám: 190-81898-1-06

Bejelentkezés