November 2-án délelőtt Botka Péter a Vásárhelyi Pákozdy Ferenc Sakk SE elnöke köszöntötte a 22. ifj.Tóth Antal Sakk Emlékverseny részvevőit. Külön köszöntötte id. Tóth Antalt és kedves feleségét, akik motorbalesetben elhunyt fiuk, ifj. Tóth Antal (1969-1990) emlékét megszakítás nélkül 22 éve sakk emlékverseny-sorozat megrendezésével ápolják.
 
A viadalon 27 ifjúsági korú versenyző indította meg sakkóráit a kertvárosi Nyugdíjas Lakóparkban. A 10 év alatti és feletti csoportokra osztott erőpróbára a megjelent helyi ifjúsági sakkozókonk kívül a régió két meghatározó településéről, Orosházáról és Szentesről érkeztek játékosok! A 9 fordulós 2x15 perces játékidejű partik szépszámú szurkolótábor előtt zajlottak le, hiszen szülők, nagyszülők, testvérek és edzők kísérték el a sakkpalántákat a megmérettetésre. 
 
Tőkés János és Tatár Kiss Szabolcs tanítványainak nemcsak egymás ellen, hanem a nagyon erős, több éve országos versenyeken is résztvevő orosházi fiatalokkal is fel kellett venni a küzdelmet, így nem volt meglepetés, hogy a viadal végén mindnyájan a közvetlen élmezőnyben végeztek. Közéjük csupán a szentesi Udvardi Zalán és a házigazdák legesélyesebb versenyzője Balázs Máté ékelődött be! 
Máté remekül versenyezve kijátszva minden partiját, egészen az utolsó 9. fordulóig két döntetlen mellett – Leszkó Bence és Kunos Zoltán ellen – minden játszmáját megnyerve Leszkó Bencével együtt vezette a versenyt, az utolsó fordulóban azonban a szintén orosházi Szokolai Róbert ellen vereséget szenvedett, míg Kunos Zoltán legyőzve Leszkó Bencét, fél pont előnnyel nyerte meg a viadalt. 
 
A 10 év alatti korosztályban a vásárhelyi Lovászi Szabolcsnak sikerült megszereznie az első helyet, fél ponttal megelőzve Kiss Tamás Milánt és Balázs Benedeket.
 
 
Végeredmény
 
10 év feletti kategória:
 
1.Kunos Zoltán 7,5 pont Orosháza
2.Leszkó Bence 7,0 p. Orosháza
3.Balázs Máté 7,0 p. Hmvhely (Varga Tamás Ált. Isk.)
4.Szokolai Róbert 6,5 p. Orosháza
5.Udvardi Zalán 6,0 p. Szentes
6.Tamási Zoltán 6,0 p. Orosháza
 
 
10 év alatti kategória: 
 
1.Lovászi Szabolcs 5,0 p. Hmvhely (Kertvárosi Kat. Ált. Isk.)
2.Kiss Tamás Milán 4,5 p. Hmvhely (Kertvárosi Kat. Ált. Isk.)
3.Balázs Benedek 4,5 p. Hmvhely (Szőnyi Benjámin Ref. Ált. Isk.)
4.Pelyva Csaba 4,0 p. Hmvhely (Németh László Ált. Isk.)
5.Utasi Zsombor 4,0 p. Hmvhely (Szent I. Ált. Isk.)
6.Németh Kristóf Dániel 3,5 p. Hmvhely (Kertvárosi Kat. Ált. Isk.)
 
 
 
 
 
 

Keresés az oldalonBővített keresés

Támogatás

  • Támogassa Ön is a sakkot!

    Kérjük adója 1 százalékával támogassa idén a Vásárhelyi Pákozdy Ferenc Sakk Sportegyesületet!   Adószám: 190-81898-1-06

Bejelentkezés