2013. július 01 – 19-e között harmadik alkalommal került sor Hódmezővásárhelyen a Kenguru Sakktáborra, melyen a település sakkozni szerető gyerekeinek biztosítottak kellemes és hasznos időtöltést. A 3x1 hetes turnusokban összesen 24 fiú és leány vett részt. Közülük nem egy, két héten keresztül is élvezte a sakktábor nyújtotta lehetőségeket. A legfiatalabb résztvevő 6 éves, még óvodába járt, a legidősebb – már „tapasztalt” sakkversenyző – most megy 7.osztályba!

A napi kétszeri 1,5 – 2 órás sakkedzéseken kívül első számú szórakozás volt a tábort biztosító Kenguru Panzió udvarán található medencében való fürdés! Ebéd után a közeli cukrászdában különleges fagylaltok elfogyasztása volt a „feladat”, majd pihenőidőben a játszókertben csúszdázni, hintázni, mászókázni lehetett. Nem maradt kihasználatlanul a ping-pong asztal sem, de kő-papír-olló versenyen is megmérettethették magukat a nebulók, sőt lovakat is simogathattak, s dinnyével etethették őket! A gyerekek a táborban, nemcsak sakkoztak, hanem megismerkedhettek a malom, az orosz dáma és a reversi nevű táblajátékokkal is, amelyek hasonlóképen fejlesztik gondolkodásmódjukat, mint a „királyos-játék”!

A Kenguru Panzió tulajdonosa Kovács Gábor és Tőkés János sakkoktató által szervezett sakktábor nem titkolt célja új tehetségek felfedezése és a későbbiekben a kiválasztott gyermekekkel való foglalkozás során sakkjátéktudásuk elmélyítése. Amint a tapasztalat mutatja, egyre több szülő ismeri fel a sakkban rejlő fejlesztő lehetőségeket. Gyermeküket további edzésekre hozzák, hogy mint versenyjátékos kipróbálják magukat, vagy azért, mert felismerik a sakktanulás többi iskolai tantárgyra gyakorolt pozitív hatását.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keresés az oldalonBővített keresés

Támogatás

  • Támogassa Ön is a sakkot!

    Kérjük adója 1 százalékával támogassa idén a Vásárhelyi Pákozdy Ferenc Sakk Sportegyesületet!   Adószám: 190-81898-1-06

Bejelentkezés