Rövidhírek 1.

 

 

Sakkverseny a Németh László Gimnázium és Általános Iskolában

 

2013. május. 30-án a Németh László Gimnázium és Általános Iskola sakkversenyt szervezett, melyen az intézmény diákjai – kiegészülve néhány másik vásárhelyi iskolából (Varga Tamás Ált. Isk., Szőnyi Benjámin Ref. Ált. Isk.) jelentkező fiatallal – vettek részt.

A versenyen a két korcsoportban több mint 40-en indultak melynek főszervezője Tatár-Kiss Szabolcs nemzetközi mester volt.

 

I. korcsoport végeredménye:

1. Török Csaba 1.a, 2. Kotormán Kristóf 1.b, 3. Ocska Balázs 2.a, 4. Szabó Bence 1.b, 5. Balázs Benedek 1.o. (Szőnyi B.), 6.Héjja Hunor 1.o (Szőnyi B.).

 

II.korcsoport végeredménye:

1. Balázs Máté 4.o. (Varga T.), 2. Dawud Savannah Rose 7.b., 3. Lemaitre Lucien 4.c., 4. Gachályi Gergő 4.b., 5. Pelyva Csaba 3.c. 10.Hercegh Zsombor 4.b.

 

 

Egy vásárhelyi és egy mindszenti kislány szerepelt az Országos Diák Sakkolimpia Döntőjében

 

2013. június 01-én Budapesten tartották meg az idei Országos Diák Sakkolimpia Döntőjét, melyen egy vásárhelyi és egy mindszenti diák képviselte iskolájukat és Vásárhelyt! A 10 éves lányok csoportjában a Liszt Ferenc Általános Iskola 4.b. osztályos tanulója Illés Anna indult, aki a 31 fős mezőnyben 24. lett, míg a 14 éves lányok csoportjában a Németh László Gimnázium és Általános Iskola 7.b. osztályos diákja Dawud Sawannah Rose a 23 fős mezőnyben a 16. helyet érte el.

 

 

Három kisdiák tartott szimultánt a Kertvárosi Katolikus Általános Iskolában

 

Minden évben a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola diákjai, tanárai és a szülők várva-várt pillanata a Focijuniális. Az idén június 7-én megtartott rendezvényen a több mint 800 fős publikum a foci mellett kosárlabda és floor-ball mérkőzéseket, tánc-és taekwondo-bemutatókat láthatott! A tucatnyi kísérőprogram mellett önálló produkcióként helyet kapott a sakk is, mégpedig szimultán formájában. Az iskola három tanulója – két 2. osztályos fiú Lovászi Szabolcs és Kiss Tamás és egy 4.osztályos kislány Berkesi Tímea vállalkozott, arra, hogy megmérkőzik a vállalkozó szellemű  diákokkal. Nos, a játék a szimultánozók szempontjából remekül sikerült, hiszen Lovászi Szabolcs 8, Kiss Tamás 6, Berkesi Tímea szintén 6 győzelmet aratott vereség és döntetlen nélkül!

 

 

Lovászi Szabolcs Debrecenben

 

2013. június 09-én rendezték meg Debrecenben a Huszár Gál Területi Tehetségkutató Sakkversenyt, melyen a 2004-2006. között született fiúk korcsoportjában a Mártélyon élő, de a hódmezővásárhelyi Kertvárosi Katolikus Általános Iskola második osztályába járó Lovászi Szabolcs a lehetséges 7 pontból megszerzett 4 pontjával a 6. helyet érte el.

 

 

Közgyűlés a Pákozdysok Sakk-klubjában

 

2013. július 05-én A Vásárhelyi Pákozdy Ferenc SSE közgyűlést tartott, melyen a napirendi pontok között szerepelt az előző évad pénzügyi beszámolója és annak elfogadása, az elnök, illetve az elnökségi tagok megválasztása. A közgyűlés ismét megválasztotta elnöknek Botka Pétert. Elnökségi tagok: Ábrahám Zoltán, Ádók János, Szigeti János és Tőkés János. Itt került sorra a 2011-12. és 2012-13.évi Megyei I.osztályú csapatbajnoki arany, illetve ezüst érmek átadására is. A közgyűlést ünnepi pezsgőzés, illetve egy-két baráti sakkcsata zárta.

 

 

Zakariás Dávid nyerte meg Makón a Dr Szabó Imre Emlékversenyt

Balázs Máté a legjobb 14 éven aluli játékos díját nyerte el

 

2013.07.27-én Makón 29 sakkozó részvételével rendeztek 9 fordulós nyílt rapidversenyt, melyen a házigazdák a hazai pálya előnyét alaposan kihasználva taroltak az élbolyban. A verseny végén a képzeletbeli dobogó mindhárom fokára ők állhattak de még a negyedik helyre is makói versenyző érkezett be, csupán az ötödik-hatodik helyre kerültek más egyesületek illetve települések játékosai. A viadal érdekessége, hogy az első hat helyen nem volt holtverseny, a játékosok igazságosan megosztoztak a pontokon!

 

A verseny első hat helyezettje:

 

1.Zakariás Dávid (Makó) 8,

2.Nagy Dániel (Makó) 7,5,

3.Horváth Zsolt (Makó) 7,

4.Joó János (Makó) 6,5,

5.Csala Imre (Kecskeméti TÁKISZ) 6,

6.Hatos István (Orosháza) 5,5 pont.

 

Hódmezővásárhelyről két felnőtt és hat ifjúsági korú játékos képviseltette magát. A felnőtteknél a Hódmezővásárhelyen élő de röszkei színekben induló Csúri László 5 ponttal a 11. míg meglepetésre Tatár Kiss Szabolcs nemzetközi mester (Pénzügyőr) 4,5 ponttal a 15. helyen zárt. Az ifjúságiaknál szép eredmény született, hiszen Balázs Máté elhozta a legjobb 14 éven aluli játékos díját (könyvjutalom). Sikere megérdemelt volt, hiszen ki-ki meccsen legyőzte az orosháziak szintén nagyon tehetséges fiatal játékosát Leszkó Bencét!

 

A vásárhelyi ifik helyezései a verseny abszolút sorrendjét figyelembe véve:

14.Balázs Máté 5,

22.Dawud savannah Rose 4,

23.Gachályi Gergő 3,5,

24.Kovács Ákos 3,5,

25.Dawud Ayman 3,

28.Kotormán Kristóf 2 pont.

Keresés az oldalonBővített keresés

Támogatás

  • Támogassa Ön is a sakkot!

    Kérjük adója 1 százalékával támogassa idén a Vásárhelyi Pákozdy Ferenc Sakk Sportegyesületet!   Adószám: 190-81898-1-06

Bejelentkezés