Tíz vásárhelyi diák vett részt a Bács-Kiskun megye székhelyén megrendezésre került Országos Gyermek- és Felnőtt Nyílt Egyéni Rapid Sakkversenyen. A Kecskeméti Ifjúsági Otthonban Pál Imre versenyvezető köszöntő beszéde után 5 korcsoportban 131 fő részvételével indultak meg 7 fordulóban a 2x15 perces játszmák. A verseny helyszíne a Kecskeméti Tóth László SE "főhadiszállása", ugyanis itt rendezik meg 1984 óta az egyesület sakkcsapatbajnoki mérkőzéseit, és jelentős versenyeit.

A verseny díszvendége a Kecskeméten élő Sax Gyula nemzetközi nagymester, olimpiai bajnok volt, aki szívesen adott autogramokat és készséggel állt a vele fotózkodni kívánó sakkpalánták rendelkezésére.

Tőkés János sakkoktató elégedetten nyugtázta tanítványai jó játékát, akik a következőképpen végeztek:

- A 8 éves fiúk korcsoportjában Lovászi Szabolcs (Kertvárosi Katolikus Ált. Isk.) 6. helyen végzett.

- A 10 éves fiúknál nagy küzdelemben Balázs Máté (Varga Tamás Ált. Isk.) ezüstérmet nyert, csupán a korcsoport későbbi győztese, az orosházi Leszkó Bence tudta őt legyőzni.  Ugyanebben a csoportban Tápai Valér (Szőnyi Benjámin Ref. Ált. Isk.) a 7. lett.

- A 10 éves lányok között Illés Anna (Liszt Ferenc Ált. Isk.) 3., Berkesi Tímea (Kertvárosi Katolikus Ált Isk.) az 5. helyen végzett.

- A 16 éves fiúk korcsoportjában a mindössze 13 éves Kovács Ákos (Bethlen Gábor Ref. Gimn.) szintén az 5. helyen végzett.

A gyermekversennyel egy időben felnőtt viadalt is rendeztek, melyen remek vásárhelyi siker született, hiszen a felnőttek között Tatár Kiss Szabolcs veretlenül nyerte meg a viadalt. A versenyt megnyitó Pál Imre versenyvezető mellett meg kell említenünk Seres László nevét, aki a számítógépes sorsolás munkáját koordinálta mindenki megelégedésére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keresés az oldalonBővített keresés

Támogatás

  • Támogassa Ön is a sakkot!

    Kérjük adója 1 százalékával támogassa idén a Vásárhelyi Pákozdy Ferenc Sakk Sportegyesületet!   Adószám: 190-81898-1-06

Bejelentkezés