2012.11.03.-án szombaton, a kertvárosi Nyugdíjas Lakópark adott otthont az immáron 21.alkalommal megrendezésre került ifj.Tóth Antal Sakk Emlékversenynek, melyre idén 48 sakkozó nevezett be többek között Vásárhelyről, Szentesről, Szegedről, Röszkéről, Békésről, Orosházáról, de még Romániából is. A versenyt Botka Péter a Vásárhelyi Pákozdy Ferenc Sakk Sport Egyesület elnöke nyitotta meg. Beszédében megemlékezett a fiatalon, motorbalesetben elhunyt sakktárs és barát életéről. Külön köszönetét fejezte ki a szülőknek id. Tóth Antalnak és kedves feleségének, amiért immár 21. alkalommal anyagilag is támogatják évről-évre ezt a versenysorozatot.

 

A 9 fordulós 2x15 perces játékidejű versenyen szép vásárhelyi siker született, hiszen a felnőtt kategória első két helyén két helyi sakkozó, Ádók János mester (8,5 pont), és Tatár Kiss Szabolcs nemzetközi mester végzett (7), míg a harmadik helyen a román Ungureanu Sandu végzett (7).

 

A legjobb vásárhelyi játékos Borsi Imre (6,5), míg a legjobb vásárhelyi ifjúsági játékos Balázs Máté (5) lett. A 14 év alatti korcsoportban három orosházi ifi végzett az első három helyen: Leszkó Bence lett a bajnok (6), megelőzve Szokolai Róbertet (5) és Tamási Zoltánt (5). A 14 és 18 év közötti korcsoportban a röszkei Hős Dániel Dominik (6,5) lett az első, ezzel a teljesítményével a legjobb ifjúsági versenyzőnek járó díszes kupát is elhódította. Ebben a korcsoportban Nógrádi Erik (Szeged) lett a második (6), Kunos Zoltán (Orosháza) pedig a harmadik helyet érte el (5). A legjobb amatőr játékosnak járó díjat a szentesi Lantos Alexandra nyerte meg (5).

 

 

Keresés az oldalonBővített keresés

Támogatás

  • Támogassa Ön is a sakkot!

    Kérjük adója 1 százalékával támogassa idén a Vásárhelyi Pákozdy Ferenc Sakk Sportegyesületet!   Adószám: 190-81898-1-06

Bejelentkezés